У Житомирі чиновники дегустували ковбасу і торти місцевих виробників.

05 квітня 2012

У Житомирі чиновники дегустували ковбасу і торти місцевих виробників.

5 квітня 2012, в Житомирі відбулося робоче засідання обласної дегустаційної комісії.

Як стало відомо «Журналу Житомира», всього було продегустовано 19 зразків продукції, представленої виробниками Житомирщини:

  1. ПРАТ «Золотий коровай» - булочка;
  2. ЧП Ковальов В.М. - Торти і тістечка;
  3. ТОВ ВТФ  «Мар'ян» - ковбаса варена і сардельки;
  4. ВАТ «Новоград-Волинський м'ясокомбінат» - продукти з м'яса свинини в асортименті.

Оцінку представлених зразків продукції проводили члени дегустаційної комісії: в.о. начальника Інспекції по захисту прав споживачів у Житомирській області Дацко А.А., фахівці управління агропромислового розвитку облдержадміністрації, міської санепідемстанції і профільні фахівці центру.

Керував засіданням перший заступник генерального директора ГП «Житомирстандартметрологія» Куценко П.І.

Усі члени комісії були одностайні в тому, що підприємства сумлінно підготувалися до представлення своєї продукції. Зразки продукції мали і привабливий зовнішній вигляд, і відповідний смак і маркування.

Дегустація і оцінка продукції проводилася відповідно до органолептичних показників, упаковки, маркування і тому подібне.

До уваги бралися результати дослідження продукції у дослідницькій лабораторії ГП «Житомирстандартметрологія», у тому числі на вміст ГМО, а також висновки санітарно-епідеміологічної експертизи.

У процесі дегустації члени комісії цікавилися технологічними подробицями виготовлення того або іншого зразка і висловлювали зауваження і пропозиції по виробництву, маркуванню продукції, організації контролю якості і безпеки продукції.

Вся представлена на дегустації продукція отримала задовільні оцінки членів дегустаційної комісії і рекомендована до виробництва.

Цікавим фактом стало те, що всі харчові новинки виготовляються по державних стандартах України.

Посилання: http://zhzh.info/news/2012-04-06-12544